YC Biograd vas poziva na jedrenje

iz našeg bogatog kalendara sigurno će te pronaći nešto za sebe

TOPCAT WORLDS 2016

27.08.-02.09.2016 Biograd na Moru

LoginClose

Prvenstvo 17. Okruga u klasi Star

Star Class Championship - YC BiogradJedriličarski klub Biograd ove godine domaćin je prvenstva 17. Okruga u klasi Star (Zvijezda ili Stela).

Prvenstvo okuplja istaknute jedriličare u klasi Star iz deset europskih zemalja. Organizacija se provodi uz nadzor i u suradnji s predstavnikom međunarodne organizacije klase Star - ISCYRA (International Star Class Yacht Racing Association). Predstavnik ISCYRA-e je regionalna udruga – 17. okrug koji uključuje zemlje članice: Južna Njemačka, Poljska, Slovačka, Austrija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Rusija, Ukrajina, Gruzija.

Svaki je okrug podijeljen u flote, a 17. okrug se sastoji od 28 flota sa ukupno 809 članova i 275 jedrilica. Natjecanje se provodi u obalnim vodama Biograda. Očekivani broj posada je do 40, a procjenjuje se da će Hrvatska imati do 8 posada.

Obzirom da prvenstvo doživljavamo kao krunu kontinuiranog 27-godišnjeg rada u školi jedrenja i organizaciji regata i nautičkih manifestacija, želja nam je cijeli događaj što kvalitetnije organizirati, te vrhu europskog jedrenja što bolje predstaviti Grad Biograd i okolicu u cijelosti.

Organiziramo preko 40 regata godišnje  koje privlače ogromnu pozornost i bilježe veliku posjećenost, kako gostiju iz zemlje tako i iz inozemstva. Upravo to JK Biograd čini jednim od najvećih, ako ne i najvećim, organizatorom turističkih manifestacija izvan glavne turističke sezone.

Share

Izdvojeno

skola-jedrenja-ycb

Ostalo

Google oglasi

Klasa Zvijezda

star-logo